Trainees

Goed opgeleide BI-specialisten of Data Scientists nodig? DataMind Your Business zorgt dat ze jouw organisatie komen versterken.

Met een sterk toenemend volume aan data groeit ook het tekort aan Business Intelligence-specialisten en Data Scientists. Heeft jouw organisatie ook behoefte aan goed opgeleide data specialisten? DataMind Your Business lanceerde het Data-gedreven traineeship BI/Data Scientist. We leiden young professionals op tot Data Scientists en Data Analisten. Zij gaan goed voorbereid aan het werk binnen organisaties en worden blijvend gecoacht en begeleid.

Young professionals worden opgeleid tot Data Scientists en Analisten

Onze partners verzorgen de werving en selectie van young professionals met een geschikte vooropleiding die worden opgeleid tot Data Scientists en Analisten die gezamenlijk met de opdrachtgever inzichten vergaren die toepasbaar zijn in de keten.

Deze young professionals worden gedurende een traineeship van 1-2 jaar opgeleid en gecoacht, eventueel aangevuld met strategisch advies door DMYB, om zo een optimale bijdrage te leveren aan de data-gedreven ontwikkeling van de organisatie.

Waarom dit traineeship?

Ten eerste: omdat de rol van data steeds belangrijker wordt, de volumes data alleen maar toenemen, en data-specialisten schaars zijn.

Ten tweede: om inzichten uit data end2end toe te kunnen passen is het belangrijk dat alle betrokkenen in de keten de waarde van data zien. Daar gaat het vaak fout. De afstand tussen data-specialisten en de (domein/eind)gebruikers is vaak groot.

Daarom is de focus in het traineeship om de ‘data/analytics professional’ verbinding te laten maken met afdelingen, managers en medewerkers. Zo wordt het eenvoudiger om inzichten uit data te adapteren en toe te passen.

data trainees opleiden
trainees data science

Voor wie?

Dit traineeship is bedoeld voor young professionals met minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting van bedrijfskunde, bedrijfseconomie, data-scientist informatiekunde of informatietechnologie. 

Bovenaan staat de ambitie voor een carrière in data- of business-analyse.