Klantcase

VISMA raet in de wereld van HR Software

De wereld van HR-software verandert snel. Er is een zeer competitieve markt waarbij klanten en marges onder druk staan. Wil VISMA | Raet haar leidende positie behouden en versterken, is het nu tijd voor een volgende stap. De stap naar verdere optimalisatie van data-gedreven werken. VISMA | Raet heeft DMYB gevraagd haar hierbij te ondersteunen en te begeleiden.

Aanpak

De benadering van DMYB bestond uit 3 delen:

  • Assessment van het huidige maturity niveau afgemeten over de thema’s: Visie & leiderschap, Strategie, Technologie, Proces, Organisatie dynamiek en Medewerkers

  • Richtlijnen en aanbevelingen afgestemd op de ambitie van VISMA | Raet vormgegeven in een data-strategie

  • Vertaling van deze data-strategie in een inspirerende story-line om zo context en perspectief te bieden aan de interne organisatie en zo een fundament te bieden voor verdere ontwikkeling

Oplossing

Door het plotten van de uitkomsten van het assessment in het DMYB maturity model was het mogelijk om de scores op de diverse thema’s in perspectief te plaatsen. Hierdoor werd inzichtelijk wat de onderlinge samenhang was en hoe deze te optimaliseren vanuit het advies van DMYB. Met name het aanreiken van de “compelling data story” waarin medewerkers meegenomen worden in de data ambities die herkenbaar zijn en men ook verantwoordelijkheid wil dragen, is een effectievere en duurzamere manier om tot verder succes te komen. De logische kant van de organisatie stond al stevig, het is de menselijke – noem het maar zachte kant – die hierin benadrukt werd. Hierdoor ontstond er meer verbinding en samenhang waarbij eenieder zijn en haar eigen verantwoordelijkheid voelt als cruciaal onderdeel van de organisatie en we gezamenlijk naar een volgend data volwassenheid plateau kunnen bewegen.

Impact voor de klant

In een tijdsbestek van 2 maanden kon VISMA | Raet weloverwogen beslissingen nemen welke stappen het eerst benodigd waren voor een optimalisatie van haar data-gedreven ontwikkeling. Via de ‘compelling data story’ werd er context en perspectief geboden waarom deze ontwikkeling noodzakelijk is. Hierdoor ontstond er breder draagvlak voor verdere uitrol van het data-gedreven programma, begeleid vanuit een nieuw gevormd Data Leadership Team. De data gedreven wens is een continue ontwikkeling waar VISMA | Raet al eerder JA tegen heeft gezegd. De samenwerking met DMYB zorgde voor meer aanscherping van de te varen koers en verbinding tussen de strategie en de interne organisatie.

Tom van Dael, CFO VISMA | Raet

“In een tijdsbestek van 2 maanden kon VISMA | Raet weloverwogen beslissingen nemen welke stappen het eerst benodigd waren voor een optimalisatie van haar data-gedreven ontwikkeling. Via de ‘compelling data story’ werd er context en perspectief geboden waarom deze ontwikkeling noodzakelijk is. Hierdoor ontstond er breder draagvlak voor verdere uitrol van het data-gedreven programma, begeleid vanuit een nieuw gevormd Data Leadership Team. De data gedreven wens is een continue ontwikkeling waar VISMA | Raet al eerder JA tegen heeft gezegd. De samenwerking met DMYB zorgde voor meer aanscherping van de te varen koers en verbinding tussen de strategie en de interne organisatie.”