16 december 2020 | By DMYB

Hoeveel data-gedreven KPI’s zijn er in jouw jaarplannen opgenomen?

No comments

Waarschijnlijk ben je druk met de afronding van 2020: eindejaars-gesprekken, dossiers afronden, implementeren van de jaarplannen voor 2021? Hoe ziet 2021 er uit voor jou? ZIjn de doelstellingen realistisch en meetbaar? Zijn er KPI’s gesteld? En zijn ze ook data-gedreven?

“De daadwerkelijke waarde van ‘data-gedreven werken’ komt tot uiting als op basis van de verkregen inzichten (actionable insights), besluitvorming acties volgen die zich richten op waarderealisatie, met een sterke focus op klantbehoefte en eindgebruiker.”

Om inzicht-gedreven besluitvorming toe te passen, kun je jezelf en jouw team, afdeling of organisatie de volgende vragen stellen:

  • Waar in het proces gaat het inzicht gebruikt worden
  • Welke besluiten zullen worden ondersteund
  • Is het inzicht goed en relevant genoeg om de eindgebruiker / klant te overtuigen
  • Levert het inzicht de juiste toegevoegde waarde?

Voordelen inzicht gedreven besluitvorming
Op basis van de antwoorden op bovenstaande vragen én de geboden ruimte om hiermee te experimenteren kun je een enorme versnelling maken in jouw team of organisatie. Het werkt totaal anders dan het traditionele (en tijdrovende) model van ‘hiërarchische besluitvorming’. Want op deze manier is volledig transparant waarop de besluitvorming is gebaseerd. En dit past weer naadloos in de open bedrijfscultuur van een data-gedreven ondermening.

DataMind Your Business
DataMind Your Business is een ‘data strategy firm’, gespecialiseerd in het ontwikkelen van een datastrategie en het implementeren ervan in de cultuur van de organisatie.

POSTED IN / DMYBlogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *